Smaken på denne varianten er ikke helt lik Nugatti og Sjokade. Men hvem bryr seg? Det smaker jo sjokolade! Jeg bruker solsikkekjerner ettersom nøtter ikke er min venn. Fra relativt sikre kilder opplyses det om at både mandler og hasselnøtter er svært gode alternativer. Dersom man ikke har vaniljepulver kan man selvsagt bruke vaniljesukker. Da er det ikke nødvendig å tilsette sukrin/sukker.
Sjokoladepålegg
1 dl solsikkekjerner1 dl dadler (uten stein)
0,5 dl vann
2 ts kakaopulver
1 ts sukrin/vanlig sukker
0,5 ts vaniljepulver
Mos solsikkekjerner i en kjøkkenmaskin (jeg brukte ekstra utstyret på stavmikseren). Legg de så over på en tallerken. Fjern steinene i dadlene. Mos dadlene, og legg solsikkekjernene tilbake i kjøkkenmaskinen. Tilsett vann, kakaopulver, sukrin og vaniljepulver. Kjør alt til det blir en myk smørbar masse. Tilsett eventuelt mer vann dersom den blir for hard. Det skal være lett å smøre ut sjokoladepålegget.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar