mandag 29. juli 2013

Bringebæris

Sommerstid er det obligatorisk å spise minst 3 kg is i uka. Lager du isen selv blir den som oftest sunnere, og du kan blande dine egne favorittsmaker.

Enkel bringebæris

200 gr frosne bringebær
1 ss sukker
0,25 dl eplesaft

Bland alle ingrediensene i en food processor. Bland godt. Smak til med eventuelt mer sukker. Ha bærblandinga over i isformer. Trykk godt slik at du slipper å få luftlommer i isen. Hvor lenge isen bør ligge i fryseren kommer an på temperaturen. 

Kremet bringebæris

200 gr frosne bringebær
1 ss sukker
2 ts vaniljesukker
3 ss Mager vaniljekesam

Bland alle ingrediensene i en food processor. Bland godt. Smak til med eventuelt mer sukker. Ha bærblandinga over i isformer. Trykk godt slik at du slipper å få luftlommer i isen. Hvor lenge isen bør ligge i fryseren kommer an på temperaturen. 

Enkel bringebæris til venstre (min favoritt), kremet bringebæris til høyre


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar