Jeg har sett på flere blogger at mange anbefaler å koke squashgettien. Det vil jeg fraråde på det sterkeste. Rå squashgetti har ca samme konsistens som pasta kokt al dente. Blir de kokt, så faller squashen helt sammen og blir "soggi" og kjip. Derfor bør man heller blande den med saus eller lignende rett før servering slik at squashen beholder fasongen.
Squashgetti med erter
1 middels gul løk, strimla
½ kinesisk hvitløk, finhakka
1-2 ss olivenolje
300g frosne selskapserter
2 squash
1 gulrot
300g frosne selskapserter
2 squash
1 gulrot
Salt og pepper
Frisk bladpersille, hakket
Rist gresskarkjerner i en tørr stekepanne. Del halloumiosten i små biter. Ta ut kjernene fra panna, og ha i ostebitene. Stek osten på høy varme til de får en gyllen skorpe.
Stek løk og hvitløk på middels varme i olivenolje. Tilsett erter, salt og pepper. Lag spaghetti av squashen og gulrota.
Rør inn ostebitene, persille og gresskarkjerner i panna. Hell innholdet fra stekepanna opp i en stor bolle, ha i squashgettien og gulrot. Bland godt og server straks.
Om du ikke har tid til å tine ertene før middag, så gjør ikke det noe. Ertene er små og tiner fort i stekepanna.
Stek løk og hvitløk på middels varme i olivenolje. Tilsett erter, salt og pepper. Lag spaghetti av squashen og gulrota.
Rør inn ostebitene, persille og gresskarkjerner i panna. Hell innholdet fra stekepanna opp i en stor bolle, ha i squashgettien og gulrot. Bland godt og server straks.
Om du ikke har tid til å tine ertene før middag, så gjør ikke det noe. Ertene er små og tiner fort i stekepanna.
Mmmm, ser deilig ut! Squashgetti og gulrotgetti er jo så godt og friskt! Og sunt!
SvarSlettAldri smakt halloumi før jeg da, siden jeg er veganer, hvordan smaker den?
Takk:) Kjøpte spiralizeren etter inspirasjon fra deg!
SvarSlettHalloumi har en mild smak, men er ganske salt. Den har en slags "gummiaktig" konsistens (høres kjipt ut, men er det ikke i dette tilfellet;)). Osten er derfor en topp erstatning til f.eks bacon.
Åh så gøy :D
SlettHøres litt ut som tofu!
Osten har noe fastere tyggekonsistens enn tofu. Men tofu med litt marinering bør jo funke helt supert det også:)
SvarSlett