Pizzadeig
1/4 pakke fersk gjær1,5 dl vann
1,5 dl melk
2 ss olivenolje
0,5 ts salt
0,5 dl havrekli
2 dl sammalt hvete grovmalt
2 dl sammalt hvete finmalt
2 dl hvetemel
Løs opp gjær i lunka vann. Tilsett melk, olje, salt og mel. Elt deigen godt sammen. La deigen heve til dobbel størrelse (30-45 minutter).
Del deigen i to, og kjevl hver bit i to like store firkanter (bunn og lokk til pizzaen). Legg bunnen på en bakepapirkledt stekeplate. Ha på fyll. Legg over lokket og klem sammen kantene.
Fyll (man tager hvad man haver)
2 gulrøtter, raspa2 paprika, delt i biter
1 gul løk, hakka
1 hvitløk uten fedd
Diverse osterester
Stekt halloumibiter
Ruccola
Ovnsbakte tomater
1 squash, i biter stekt
Faconrester
Oregano, både frisk og tørka
Basilikum, både frisk og tørka
Persille, både frisk og tørka
Røkt paprika pulver
Chilipulver
salt
pepper
1 dl cottage cheese
2 dl creme fraiche lett
Stek løk og hvitløk i litt olje. Tilsett gulrøtter, paprika og squash. Smak til med krydder. Bland Cottage cheese og creme fraiche. Rasp ost. Legg alt fyllet på pizzabunnen. Ha på lokket.
Stekes i ovn på 220 grader i 20-30 minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar