Jeg har tidligere lagt ut 2 oppskrifter på sjokoladepålegg. Dette her er en variant av disse, men dette er den beste blandinga (til nå). Pålegget er til og med godkjent av flere av mine svært skeptiske familiemedlemmer!
Sjokoladepålegg
0,5 dl solsikkekjerner0,5 dl gresskarfrø
1,5 dl dadler
2 små avokado
5 ts kakaopulver
1 ts vaniljesukker
1 ts brunt sukker(evt hvitt)
1 liten ts salt
0,5 - 1 dl vann
Mos solsikke- og gresskarkjerner i en miksebolle. Jeg brukte den som hører til stavmikseren min. Fjern steinene fra dadlene, og mos sammen med kjernene. Ha i avokado og bland godt. Ha i det tørre, tilsett vann og kjør sammen til en glatt masse.
Voila, og du har et digg pålegg som ikke er så verst usunt heller!
Synes du ikke det var søtt nok? Tilsett mer sukker. Jeg bruker gjerne agavesirup, vanlig eller med sjokoladesmak.
Har du kun en type kjerner på lager? Bruk heller dobbel mengde, fungerer helt fint. Jeg bruker ofte å lage kun av gresskarkjerner.
Pålegget holder seg i kjøleskapet i en uke.
Enkel lønsj av rugsprø og kanelknekkebrød med sjokopålegg |
ÅH. Spennende sjokoladepålegg! Digger fatet ditt, veldig retro. Og kanelknekkebrød da. Kjenner jeg må til Sverige å hamstre noen pakker igjen snart. Ha en fin dag :D Klem
SvarSlettTallerkenen er kjøpt i Sverige;) Er veldig fornøyd med det!! Vi harryhandler stadig vekk, kan anbefale å kjøpe Västerbottenost. Observerte forresten kanelknekkis på Meny her om dagen.
SvarSlettHa en flott dag du også:) Klem
Hjemmelaget er best! :D Ser kjempegodt ut <3
SvarSlettTakk:) Denne versjonen her er innmari god! Digg å være voksen og kunne spise sjokoladepålegg så ofte man vil;)
SvarSlett