Vanligvis når man safter rød rips brukes blandingsforholda 1 kg rips til 350 gr sukker. I denne varianten her bruker jeg 250 gr sukker pr kg hvit rips. Dersom du synes safta ikke blir søt nok så kan den kokes opp på nytt med mer sukker i en kjele.
Har du kun rød rips, følg heller denne oppskrifta!
Hvit ripsdrikk
1,3 kg hvit rips320 gr sukker
Fyll vann i den nederste delen av saftkjelen. Legg rips og sukker lagvis i den tilhørende rista i kjelen. La det hele stå og putre slik at bæra får safta seg skikkelig i en times tid. Tapp den første safta som kommer ut, og hell tilbake over bærene. La det hele deretter stå og godgjøre seg en liten stund til. Tapp deretter safta over på reine varme flasker.
Safta holder seg ikke i all evighet, så dersom du ikke skal bruke den i nærmeste framtid, lønner det seg å fryse den ned.
Serveres i glass med isbiter og en god dæsj med farris.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar