Når man spiser en rett ofte, kan det være greit med litt variasjon, og her er mulighetene mange. Lag gjerne lefsene selv, de både smaker bedre og er sunnere enn de butikkjøpte. Oppskrift finner du her. Jeg liker også godt å lage tacokrydderet selv.
Dagens tacopis er ananassalsa. En salsa som er både søt og frisk i smaken, et utmerket tilbehør. Den kan gjerne benyttes som alternativ til den vanlige. tacosausen. Jeg liker begge deler, det skal tross alt være vanskelig å få bretta sammen tacolefsa! Ananassalsaen er et godt tilbehør til svært mange andre middagsretter også.
Ananassalsa
7 ananasringer
1 stort eple
1 liten bit ingefær
0,5 hvitløk uten fedd
2 stilker vårløk
0,5 rød chili
Saft fra 0,5 lime
Salt & pepper
Stek ananasringene i en tørr grillpanne til ringene har fått en gyllen farge på hver side. Rasp eplet og finhakk ingefær, vårløk, chili og hvitløk. Del de ferdigstekte ananasringene i mindre biter. Bland alt i en bolle, skvis limesaft over blandinga, og smak til med salt og pepper.
Jeg brukte hermetisk ananas, men fersk ananas smaker selvsagt enda bedre. Dersom du har tid, så blir smaken på salsaen enda bedre om den får stå en times tid, slik at smakene får "satt seg".
1 stort eple
1 liten bit ingefær
0,5 hvitløk uten fedd
2 stilker vårløk
0,5 rød chili
Saft fra 0,5 lime
Salt & pepper
Stek ananasringene i en tørr grillpanne til ringene har fått en gyllen farge på hver side. Rasp eplet og finhakk ingefær, vårløk, chili og hvitløk. Del de ferdigstekte ananasringene i mindre biter. Bland alt i en bolle, skvis limesaft over blandinga, og smak til med salt og pepper.
Jeg brukte hermetisk ananas, men fersk ananas smaker selvsagt enda bedre. Dersom du har tid, så blir smaken på salsaen enda bedre om den får stå en times tid, slik at smakene får "satt seg".
Fargemessig er salsaen litt trist, men smaken veier heldigvis opp for det |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar