tirsdag 2. april 2013

Fylt lefse, eller quesadilla om du vil




Quesadilla er opprinnelig en meksikansk rett som lages av mais- eller hvetetortilla med smelta ost. Navnet er satt sammen av ordene tortilla og quesa (ost på spansk). Tortillaene fylles alltid med ost, men gjerne også med grønnsaker/kjøtt etc etter smak. De fleste land eller regioner har sine egne varianter. Her kommer min.

Lefser

2 dl sammalt hvete finmalt
1 dl sammalt rug finmalt
1 dl sammalt hvete grovmalt
2 ss knuste linfrø
1 ts urtesalt
1 ts tørka basilikum
1 ts tørka oregano
1 ts tørka persille
1 ts hvitløkspulver
1 ss rapsolje
ca 1,5 dl kaldt vann

Bland det tørre. Ha i olje og vann og rør sammen til du får en deig. La deigen stå og hvile i en time slik at den får satt seg.  Lag gjerne deigen dagen før, og oppbevar den i kjøleskapet til du er klar for litt kjevling.
Del deigen i 6 biter, kjevl ut deigbitene til lefser. Stekes i ca 1 minutt på hver side i en tørr stekepanne. Det er viktig at lefsene ikke stekes for lenge. Da blir de nemlig harde (og du har fått nystekt flatbrød istedenfor en tortilla).

Grønnsaksfyll

1 liten aubergine
Salt
Rapsolje
Salt & pepper
Paprikapulver
3 små avokado
2 dl västerbottenost (eller en annen smakfull ost)

Del auberginen i biter. Legg auberginskivene i et dørslag med salt mellom laga. La stå i omlag 20 minutter. Skyll av saltet. Tørk bitene, og stek i olje til de har fått farge på begge sider. Smak til med salt, pepper og paprikapulver.
Del avokadoene i biter, og rasp osten.

Maissalsa

4 ss mais
2 tomater, delt i skiver
1/4 rødløk, delt i strimler
1/2 hvitløk uten fedd, finhakka
1/4 rød chili, finhakka
1 neve bladpersille, finhakka
Salt & pepper
Saft fra en halv lime

Stek mais på høy varme i en tørr stekepanne. De er ferdige når de er småsvidd på hver side. Bland mais sammen med resten av ingrediensene i en bolle.

Montering

Legg 2 lefser på et stekebrett. Legg på auberginskiver, maissalsa, avokado og ost. Legg en lefse på toppen. Strø gjerne litt ost på den øverste lefsa.
Stek quesedillaene i stekeovn på 200 grader til osten har smelta.
Del de ferdigstekte quesadillaene i fire, og server.








2 kommentarer:

  1. Det så nydelig ut! Regner med at lefsene dine ble litt mer smakfulle enn mine. Skal prøve å tilsette litt krydderier neste gang jeg også :)

    Ha en fin dag, Cathrine! :D

    SvarSlett
  2. Takk:)
    De er gode i smaken. Jeg kjevler de vanligvis noe tykkere enn kjøpelefser, da tåler de brettinga bedre.
    Ha en strålende dag du også!:)

    SvarSlett