Grovbrød
100 gr sikta speltmel250 gr sammalt speltmel
50 gr havrekli
100 gr havregryn
2 ss solsikkekjerner
2 ss gresskarkjerner
2 ss linfrø
1/4 pakke fersk gjær
0,5 ss brødsirup
0,5 ss salt
5-6 dl vann
Et par never linfrø og solsikkekjerner til pynt
Bland de tørre ingrediensene, og løs opp den fersk gjæren i melet. Ha i brødsirup og vann, og rør alt raskt sammen til en løs deig/røre.
Hell deigen over i en brødform. Strø linfrø og solsikkekjerner over brødet. Dekk forma med plastfilm og et kjøkkenhåndkle, og la det stå og heve i 2,5/3 timer på kjøkkenbenken.
Stek brødet på 200 grader varmluft i omtrent 1 time og 15 minutter. Avkjøl brødet på rist
Ser herlig ut! Få ting som frister mer enn duften av nybakt brød <3
SvarSlettFersk bakst er uovertruffent! Moro å bake, og ikke minst SÅ godt og spise;)
SvarSlett