mandag 6. oktober 2014

Gulrot-og søtpotetsuppe


Grønnsakssuppe har hos mange et dårlig rykte. Det kan jo ha en sammenheng med grønnsakssuppe på pose, som i tillegg til en rar smak inneholder ihjelkokte grønnsaker. Slik trenger det heldigvis ikke å være. En kremet tykk suppe med lekker farge vil gjøre enhver skeptiker om til en tilhenger. Det som er så flott med grønnsaker er jo at om lag alle kan gjøres om til suppe. Det er også en ypperlig hverdagsmiddag, ettersom det tar under halvtimen å lage herligheten. Denne gangen er det søtpotet og gulrot som har fått æren av å bli middag.

Gulrotsuppe

0,5 gul løk
1 fedd hvitløk
rapsolje
ca. 400 gr søtpotet
450 gr gulrot (6-7 stk)
1 "boks" Knorr grønnsaksfond (evt en buljongterning).
1 liter vann
1 dl matfløte*
en klunk hvitvin (kan utelates om du ikke har).
Salt & pepper

Rista gresskarkjerner

Skrell, rens og hakk opp løk og hvitløk. Stek i en kjele, med høye kanter, i litt olje til løken er blank og myk. Skrell og del gulrøtter og søtpotet i biter. Ha de opp i en kjele sammen med løk. Hell over grønnsaksfond og vann. La det hele koke til grønnsakene er møre (jo mindre grønnsaksbiter, jo fortere er de ferdige). Bruk en stavmikser og mos grønnsakene. Sett kjelen tilbake på plata, og ha i fløte og hvitvin. La suppa koke noen minutter til, og smak til med salt og pepper.

Server suppa med rista gresskarkjerner og godt brød eller rundtstykker.

*suppa er lett å veganisere, bruk f.eks Oatleys imatfløte istedenfor kumelkvarianten.
Suppe med lekker gul farge blir ikke feil på en grå høstdag.

2 kommentarer: