Tomater i de fleste former ligger høyt på favorittgrønnsakslista mi. Soltørka tomater er skikkelig snadder, og som pesto er det helt topp som pålegg!
Tomatpesto
50 gram soltørka tomater
2 dl kokt vann
0,5 dl gresskarkjerner
0,5 hvitløk uten fedd
1,5 ss olivenolje
0,5 ts salt
1 ts sukker
Hell nykokt vann over tomatene. La de ligge og trekke i 30 minutter. Sil av vannet. Noe av vannet skal brukes videre i pestoen, og resten skal brukes som kraft i saus en annen dag.
Rist gresskarkjernene i en tørr stekepanne.
Hakk hvitløk, og ha den sammen med de soltørka tomatene, 5 ss av vannet, gresskarkjerner og olje i en food processor/stavmikser. Bland godt. Smak til med salt og sukker.
Tomatpesto klar for servering |
Tomatpesto på grovt rundstykke sammen med avokado og et dryss pepper. |
Åh, soltørka tomatpesto er så godt! Og det siste bildet ditt der, med avokadoen på, det er allerede spist opp!
SvarSlettTakk:) Må innrømme jeg er svært fornøyd med den pestoen! Og kombinasjonen soltørka tomat og avokado er jo bare helt knall!;)
SvarSlett