fredag 8. juni 2012

Supergrov pizza

Noen drømmer om tynnbunna italienske pizzaer, andre foretrekker den tjukke amerikanske varianten. Denne pizzabunnen er tynn, men der forsvinner vel i grunnen alle likhetstrekk med den italienske. Den er nemlig supergrov, glutenfri og skikkelig god. Helt objektivt kan det skrytes av at den banker Grandiosaen  ned i støvlene!
Dersom du skulle ønske en variant uten egg og melkeprodukter, så sjekk ut denne nesten identiske pizzabunn oppskrifta.

Pizzaen vil mette 3-4 personer.

Pizzabunn


2 egg
2 dl kesam/lett rømme/creme fraiche (man tager hva man haver...)
1 ss olivenolje
1,5 dl havrekli
0,5 dl gresskarkjerner
0,5 dl solsikkekjerner
3 ss knuste linfrø
1 ts salt
1 ts fiberhusk
Div pizzakrydder (basilikum, oregano etc)

Pisk egg lett, og ha i olje og kesam og rør sammen. Tilsett kli, frø og krydder. Ha tilslutt i fiberhusk og la deigen stå og svelle ca 5 min.
Smør deigen ut på en bakepapirkledt stekeplate. Den kan være litt seig å få smurt ut. Forstekes i oven på 200 grader i ca 15 min.

Tomatsaus

1 boks hermetiske tomater
3 ss tomatpuré
1/2 chili
1/4 løk
1 ts rapsolje
1 hvitløk uten fedd
Frisk basilikum
Salt og pepper


Fin hakk chili, løk og hvitløk og fres i olje i en kjele noen minutter. Tilsett boksen med tomater, tomatpure, salt og pepper. La det hele koke i 20 minutter. Smak til med basilikum. 

Fyll

artisjokkhjerter
sjampinjong, stekt i skiver
løk, i biter
oliven
stangselleri, i biter
paprika, i biter

Smør tomatsausen over den ferdigstekte bunnen, legg på fyllet. Stek pizzaen på 230 grader til osten har smelta. 

Skulle du ønske en mer saltsmak på pizzaen anbefaler jeg deg å prøve auberginebacon.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar