Dersom du skulle ønske en variant uten egg og melkeprodukter, så sjekk ut denne nesten identiske pizzabunn oppskrifta.
Pizzaen vil mette 3-4 personer.
Pizzabunn
2 egg
2 dl kesam/lett rømme/creme fraiche (man tager hva man haver...)
1 ss olivenolje
1,5 dl havrekli
0,5 dl gresskarkjerner
3 ss knuste linfrø
1 ts salt
1 ts fiberhusk
Div pizzakrydder (basilikum, oregano etc)
Pisk egg lett, og ha i olje og kesam og rør
sammen. Tilsett kli, frø og krydder. Ha tilslutt i fiberhusk og la deigen stå og
svelle ca 5 min.
Smør deigen ut på en bakepapirkledt stekeplate. Den kan være
litt seig å få smurt ut. Forstekes i oven på 200 grader i ca 15 min.
Tomatsaus
1 boks hermetiske tomater
1/2 chili
1/4 løk
1 ts rapsolje
1 hvitløk uten fedd
Frisk basilikum
Frisk basilikum
Salt og pepper
Fin hakk chili, løk og hvitløk og fres i olje i en kjele noen minutter. Tilsett boksen med tomater, tomatpure, salt og pepper. La det hele koke i 20 minutter. Smak til med basilikum.
Fyll
artisjokkhjerter
sjampinjong, stekt i skiver
løk, i biter
oliven
stangselleri, i biter
paprika, i biter
Smør tomatsausen over den ferdigstekte bunnen, legg på fyllet. Stek pizzaen på 230 grader til osten har smelta.
stangselleri, i biter
paprika, i biter
Smør tomatsausen over den ferdigstekte bunnen, legg på fyllet. Stek pizzaen på 230 grader til osten har smelta.
Skulle du ønske en mer saltsmak på pizzaen anbefaler jeg deg å prøve auberginebacon.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar