Byggotto
2,5 dl byggryn (bløtlagt over natten)5,5 dl kraft (1 del eplesaft og resten vann)
2 ss smør
1 ss rapsolje
1 stor gul løk, finhakket
1 hvitløk uten fedd, finhakket
4 store sjampinjonger, skåret i skiver
0,5 rød paprika, biter
Urtesalt og pepper
Ca 1 dl parmesan, revet
1-2 ss soltørka tomater i biter
1 neve frisk bladpersille
1 neve frisk basilikum
I mellomtiden stek soppen i en panne. Når soppen er ferdig, ha i paprika. Stek noen minutter, og smak til med salt og pepper.
Ha sopp, paprika, parmesan, soltørka tomater og urter sammen med byggryna. Bland det hele godt sammen, og smak til med evt mer salt og pepper.
Istedenfor å blande vann og eplesaft til kraft, så kan man godt bruke buljongterning/favorittkraft av noe slag.
Dette er en såpass stor mengde mat, at det holdt som hovedrett for to storspisere.
Istedenfor å blande vann og eplesaft til kraft, så kan man godt bruke buljongterning/favorittkraft av noe slag.
Dette er en såpass stor mengde mat, at det holdt som hovedrett for to storspisere.
Ah, nå må jeg ha meg noe å spise kjenner jeg! Blir fristet av all den deilige maten din. Byggotto er veldig godt, føler meg så innmari sunn når jeg spiser det ;) Jeg kjøpte noe "matbygg" på ica for en tid tilbake som kokes på bare 15 minutter. Sammen med litt buljong, soltørket tomat og parmesan ble det "byggotto" i en fei. Ikke feil!
SvarSlettStas å høre at du blir frista!:D
SvarSlettIkke dumt med matbygg, har ikke testa det ennå. Må få sjekka om de har det neste gang jeg handler. Da blir litt enklere å lage en "spontan-byggotto" når man plutselig fyser på det;)