Smaken er god og den er enkel å lage, men det tar litt tid.
Hjemmelaget vegetarmoussaka
Tomatsaus
0,5 gul løk1 hvitløk uten fedd
1 ts olivenolje
1 stilk stangselleri
0,5 rød chili
1 liten boks tomatpure
1 boks hakka tomater
1 dl eplesaft
2 laubærblad
Urtesalt og pepper
Finhakk løk og hvitløk. Stek i olivenolje til løken er blank og myk. Tilsett stangselleri og chili, og stek i noen minutter. Tilsett resten av ingrediensene, og smak til med krydder. La sausen koke i 30 minutter (evt lenger).
Grønnsaker
2 auberginerSalt
Olivenolje
1 squash
1 ts kanel
0,5 ts røkt paprika sterk
Urtesalt
Pepper
1 ts oregano
1 ts paprikapulver
Del auberginene i skiver, og plasser de i et dørslag lagvis med salt mellom laga. La auberginene stå i 20 minutter. Skyll av saltet, og tørk de på et reint kjøkkenhåndkle. Stek auberginene i olje til de er brune på hver side. Ha i squashbitene, og smak til med krydder (bruk gjerne mer enn det som står i oppskrifta).
Poteter
4 poteter, i skiver2 ts rapsolje
0,5 gul løk, strimla
Stek potetskiver i olje til de har fått farge og begynner å bli møre. Ha i løken på slutten av steketida. Om du ikke gidder å steke potetene lenge nok, så kan man jukse ved å ha litt vann i panna og koke de isteden.
Ostesaus
1 boks cottage cheese mager2 ss matyoghurt
2 dl västerbottenost
En liten dæsj skummet melk
Urtesalt
Pepper
Muskattnøtt
Bland alle ingrediensene og smak til med krydder.
3 gode never med bladpersille, hakka
Ha potetene i en ildfasteform, dryss over hakka persille. Legg deretter auberginer og squash, bladpersille og tomatsaus. Tilslutt smøres ostesausen over. Dryss gjerne litt mer ost på toppen. Stekes på 200 grader i ca 30 minutter (eller til osten har blitt gyllen).
Hei, Hva kan man bytte eplesaften med? Er allergisk mot eple.
SvarSlettEttersom det kun er 1 dl eplesaft, så kan du gjerne bytte ut safta med vann. Andre alternativer er hvitvin og grønnsaksbuljongterning.
SvarSlett