Dal er en enkel og smakfull indisk linsegryte. Server gryta med hjemmebakte nanbrød, og livet føles komplett for en liten stund.
Nan er egentlig brød som lages med gjær, men her har jeg juksa og brukt bakepulver isteden.
Dal
1 liten gul løk, finhakka
1/2 hvitløk uten fedd, finhakka
2 ts fersk ingefær, finhakka
1/2 rød chili, finhakka
2 ts spisskummen frø
1 ts kanel
0,5 ts nellik
1 ts kardemomme
2 ts gurkemeie
1 ts chilipulver
1 liten boks tomatpure (140 gr)
0,5 dl matfløte
4 stilker bladpersille, hakka
Kok linser etter anvisning på pakka.
Ha litt olje i en stekepanne, og tilsett spisskummenfrø. Stek disse på middels varme til de begynner å sprette rundt i panna. Tilsett løk, hvitløk, ingefær og resten av de tørre krydderne. La krydderblandinga steke i noen minutter. Tilsett tomatpuré og fløte. Kok sausen i ti minutter (gjerne lengre om du har tid. Da får sausen bedre smak). Smak til med eventuelt mer krydder. Tilsett linser og hakka persille på slutten av koketida.
Naanbrød (2 stk)
1 dl hvetemel0,5 dl sammalt hvete grovmalt
0,5 ts salt
0,5 ts bakepulver
0,5 dl skummet melk
2 ss matyoghurt
0,5 ts hvitløkspulver
Rapsolje, til steking
Bland sammen mel, salt, bakepulver og hvitløkspulver i en bolle. Tilsett melk og yoghurt, og rør deigen sammen til den blir smidig. La den stå i en time (eller mer, deigen kan godt lages dagen før).
Del deigen i to deler, og kjevl til de blir ganske tynne. Nanbrøda vil heve litt i stekepanna.
Stek de i rapsolje i en panne på middels til høy varme, i et par minutter på hver side.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar