onsdag 3. juli 2013

Grønn snacks

Endelig er høsten her, med skarp luft og nydelige farger. En annen bra ting er at høst betyr grønnkål. Sesongen for denne fantastiske grønnsaken er fra oktober til desember. Grønnkål er veldig anvendelig, en av mine favoritter er å sprøsteke bladene i stekeovnen. Med salt og parmesanost blir smaken helt fortreffelig.


200 gr grønnkål
2 ss rapsolje
1/4 hvitløk uten fedd
Maldonsalt
Parmesan

Skru stekeovnen på 120 grader. Vask og rens grønnkålen nøye (dersom man da ikke føler for kålorm i maten). Fjern stengelen på grønnkålbladene, og riv bladene i mindre biter. Tørk kålen nøye i en salatslynge. 
Bland olje og hvitløk i en bolle. Ha i grønnkålen og bland godt. Legg deretter kålbladene over på et stekebrett. Strø over salt og rasp over parmesan. 
Stekes på miderste rille i 45 minutter. 

Sprøstekt grønnkål er ypperlig tilbehør til de fleste retter, men jeg serverer det ofte som snacks istedenfor potetgull.








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar