torsdag 10. desember 2015

Aubergineform og mathvete med grønnsaker

Når man deler livet med noen, må man gjerne tilpasse seg andres vaner, uvaner og tradisjoner. Selv har jeg en mann som er avhengig av et daglig inntak på minimum 374 gram ost. Det er derfor viktig å planlegge måltidene godt, slik at han ikke får abstinenser. Alt som kan ostegratineres er derfor en klar vinner til middag.

Aubergineform

2 auberginer
Salt
3 ts rapsolje
6 dl tomatsaus
1 boks mager kesam
2 ss lett creme fraiche
Muskatnøtt
Salt & pepper
1-2 dl reven ost

Del auberginene i skiver, strø salt over og la skivene ligge i press i et dørslag i ca 20 minutter. Skyll og tørk deretter auberginene.
Ha olje i en stekepanne og stek auberginene til de har blitt myke. Hell over tomatsaus, og la det hele koke 10-15 minutter. Hell deretter blandinga over i en ildfast form.
Bland kesam, creme fraiche, muskattnøtt, salt, pepper, muskat og ost i en bolle. Stryk blandinga over auberginene. Dryss deretter over reven ost.

Stekes ca 20 minutter i ovn på 220 grader.


Mathvete med grønnsaker

Lag mathvete etter anvisningene på pakka.
2 gulrøtter (bruk ostehøvel til å høvle ned passende tynne skiver)
1 rød paprika, deles i strimler
Sukkererter, deles i to
1 ts rapsolje
Salt & pepper

1/2 avokado pr person, deles i skiverSkyll, skrell og del grønnsakene i passende biter. Stek grønnsakene i olje i en stekepanne. Når mathveten er ferdig blandes den sammen med grønnsakene i panna. Krydre med salt, pepper og persille.

Aubergineforma serveres med mathvete med grønnsaker og avokado.
Server gjerne middagen med et lite dryss persille over. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar