onsdag 3. juli 2013

Rørt jordbærsyltetøy



Ja, jeg er mer enn gjennomsnittsinteressert i syltetøy. Av alle slag, jeg elsker det! Denne gangen er det jordbær som skal til pers. Det kan selvsagt kokes, men er rågodt i rørt versjon. Det enkleste er å bruke en stavmikser av noe slag når du mikser det hele sammen. Du kan også bare knuse det med en sleiv eller lignende. I denne oppskrifta har jeg brukt ferske jordbær, men frosne kan også benyttes uten problemer!




Rørt jordbærsyltetøy

1,5 kurv jordbær
ca. 1,5 ss sukker

Knus bæra med en stavmikser og smak til med sukker. Det kan godt være du liker mer sødme enn det jeg gjør. Hvor lenge man kjører bæra i stavmikseren kommer an på hva slags konsistens  du ønsker å ha på syltetøyet. Jordbærsyltetøyet holder seg i kjøleskap en ukes tid. Resten bør oppbevares i fryseren. 







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar