tirsdag 2. juni 2015

Helsebringende sjokoladedessert

Hele Norges fitness-dronning, Kari Jaquesson sto fram i VG her om dagen og anbefalte å spise dessert hver dag. Det er ingen tvil om at denne dama kan mye om det å være sunn, så her er det bare å hive innpå med noe godt etter middag!!

Denne sjokoladedesserten er full av sunne og smakfulle godsaker. Men det viktigste av alt, den smaker helt topp. Endel sunne desserter er jo "slankemat", og smaker kun godt når man er helt desperat. Slik er ikke denne godsaken heldigvis!

Det å bruke avokadoer i dessert er svært vanlig "over there", men mer sjelden her hjemme. Desserten er lett å  lage, og til nå har ingen klaget på smaken. Faktisk så er det slik at en av niesene våre har flere ganger bedt om "sånn guffe" når hun har vært på besøk.

"Guffe" (eller sjokoladedessert om man vil)

2 dl dadler uten stein
3 små avokadoer
3 ts kakao (smak til med evt. mer)
(2 ts sukker)

Fjern steinene fra dadlene og kjør dem en runde i en foodprosessor. Tilsett avokado og kakao. Kjør massen til den har blitt glatt og fin. Forholdene mellom avokado og dadler er omtrentlige mål, ha gjerne i litt ekstra med avokado, eller flere dadler.
Det er ikke nødvendig å ha sukker i, men smak gjerne til med dette om du ønsker en litt "mildere/rundere" smak.
Det morsomme med denne desserten er at man kan tilsette et hav av forskjellige smaker. Kaffe, appelsinekstrakt/appelsinsaft, vanilje, sjokoladebiter, mynteblader, en liten klype salt etc etc

Server gjerne sjokoladedesserten med litt frisk frukt.
4 kommentarer:

 1. Å, denne har jeg ventet på! Nam :)

  SvarSlett
 2. Da var det jo bra jeg endelig fikk lagt den ut:)

  SvarSlett
 3. Denne har jeg laget flere ganger, deilig og lett å lage

  SvarSlett
 4. Så hyggelig å høre! :) jeg er veldig fan av denne desserten selv også!

  SvarSlett