fredag 6. mars 2015

Supergrov pizzabunn, denne gangen helt vegetarisk

Det serveres mye pizza her i heimen. Noe som er uungåelig, det er jo så godt! Jeg elsker pizza, og spiser den i alle slags varianter, med halvgrov deig, på grillen med auberginebacon, og gjerne en tynn fin italiensk variant. 
En av de mest populære oppskriftene her på bloggen har vært den supergrovepizzaen. Den er uten gluten, nøtter og gjær, men smaker likevel skikkelig bra! Oppskrfta laget jeg før jeg ble vegetarianer, og det bærer den jo preg av. Heldigvis er det ganske enkelt å gjøre de fleste oppskrifter mer dyrevennlig, så her kommer varianten uten melkeprodukter og egg. 

Ost er jo vanlig på pizza, og det finnes flere vegetariske og veganske varianter. Smaken og smelteenene kan være litt så som så på enkelte, men du finner garantert en variant du liker tilslutt. Har du ikke tilgang på slike oster, så er blant annet en god guacamole og/eller oatley imat fraiche gode alternativer til å ha på pizzaen etter at den er stekt. 

Supergrov vegansk pizzabunn

1,5 dl havrekli* 
0,5 dl solsikkekjerner
0,5 dl gresskarkjerner
1 dl havregryn*
3 ss olivenolje
Dryss pizzakrydder (basilikum, oregano, persille)
1 dl Oatley imat fraiche
1 dl vann

Bland alt det tørre, og dryss over litt krydder. Ha i olje og imat fraiche, rør godt og spe på med vann. Deigen skal ha konsistens som en fast grøt, men skal være lett å smøre ut. Stek bunnen på 200 grader i om lag 15 minutter. 

*pass på at havrekli og havregryn er fra glutenfrie pakker om du skal servere denne til en med cøliaki.

Etter forhåndsstekinga er det bare å behandle pizzaen slik som du pleier. Hiv på det fyllet du selv synes er digg. 
Dette er hva jeg har hatt på min

Nydelig pizzafyll

ca 75 gr. Gran Chorizo, Wheaty
Paprika
Rødløk
Oliven
Aromasopp
Ajvar sterk paprikasaus/tomatsaus
(Ost er det eneste faremomentet i denne oppskrifta. Skal du servere til en lakto- vegetarianer er det viktig at du finner en ost uten løpe(mikrobiell løpe er ok). Til en veganer må du finne en vegansk ost).

Del chorizopølsa i biter, og stek i olje til bitene har fått farge. Del soppen i skiver, og stek disse i olje. Kutt opp paprika og rødløk. Smør ajvar utover pizzabunnen, strø over resten av ingrediensene, og ha ost over til slutt. Ferdigstekt pizzabunn

Pizza med Ajvarsaus, chorizopølse, sopp, løk, oliven og paprika.

Denne pizzaen fikk ost på toppen, men det er ikke nøvendig!

2 kommentarer:

 1. Wow, det må være den groveste pizzabunnen ever! Digger at du tar'n helt ut! ;)
  Hvordan blir den når den er stekt? Henger den bra sammen?

  SvarSlett
 2. Hehe, skal det gjøres, så skal det gjøres skikkelig;)
  Bunnen henger overraskende bra sammen. Jeg synes den smaker veldig godt. Ettersom den forhåndsstekes så bevarer pizzabunnenkonsistensen, og blir nesten litt "sprø" der det ikke er fyll. Men, jeg pleier å spise den med kniv og gaffel (går fint an å holde små stykker i hånda om man vil det).
  Tror dette er en av de få lavkarbo(uten mel) pizzabunnene som ikke er "soggy"!

  SvarSlett