torsdag 10. desember 2015

En nydelig fargerik speltpai!Pai er en finfin ting, og ut i fra overskrifta er det muligens ikke så lett å forstå om det er middag eller dessert/kake det er snakk om. Jeg må nok skuffe alle kakeelskere, dette er en middagsvariant. Heldigvis for meg så liker jeg kake og middag om lag like godt! Yey! Dette er en skikkelig god pai, med masse grønnsaker og smakfulle urter. Det siste består blant annet av engsyre og fennikkelurt. Disse urtene er lettest å få tak i om sommeren, persille og basilikum f.eks kan brukes til å erstatte de originale urtene.

Fargerik middagspai

Paibunn
75 gr smør
175 gr finmalt speltmel
4 ss vann

Del smør i terninger, kjør smør og mel og et par ss vann i en food processor til du får en glatt deig. Spe med mer vann om det trengs.


Fyll
1 gul løk
0,5 hvitløk uten fedd
1 squash
2 små papria
3 tomater
Cottage cheese 420 gr
Hvitvinsekstrakt
Salt
Pepper
Muskatt
Maldon røkt havsalt
Engsyre
Västerbotten ost

Garnityr
Parmesan
Granateplekjerner
Fennikelurter

Stek løk og hvitløk i en panne med litt olje i. Del opp squash, paprika og tomater i biter. Bland cottage cheese med hvitvinsekstrakt og smak til med salt, pepper muskattnøtt og røkt salt. Vend squash og paprika kjapt i panna med løken. Legg cottage cheese blandiga i bunnen av paiskallet. Hell deretter grønnsaksblandinga over. Ha i tomatbiter og strø over engsyre og en neve västerbottenost.
Stekes på 210 grader i ca. 20 minutter.
Før servering dryss over parmesan, fennikelurter og granateplekjerner.Server paien med en god salat til.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar