torsdag 15. januar 2015

Brokkolisalat med granateple


Plutselig så var januar her igjen. Som vanlig starter året fullstendig uten nyttårsforsetter. Det er bare å være realistisk, jeg blir neppe noe bedre menneske enn det jeg er nå!
Alle skal jo spise sunt i januar, men vi vil jo også spise godt! Derfor starter det nye året med en skikkelig brokkolisalat. Det grønne lille treet skal serveres rått, med en deilig dressing. Jeg har valgt å bruke både majones og kesam, istedenfor bare majones. Det handler selvsagt om å gjøre maten litt mindre vektutfordrende. Synes du tanken på lettprodukter gjør det hele litt uggent? Bruk kun majones, det smaker überdigg!

Brokkolisalat er et fint tilbehør til et utall middagsretter, og restene kan du gjerne spise til formiddagsmaten (eller ta med i matpakka).


Brokkolisalat

2 middels store brokkoli
1 ss sukker
2 - 3 ss eplecidereddik
1 rødløk
5 ss majones
1,5 dl Kesam mager
ca 0,5 granateple (kan byttes ut med f.eks rips/bringebær el).

Bland sukker, eddik, majones og kesam. Rens vask og hakk opp løk, og del brokkoli i biter. Del granateplet i to, og ta ut kjernene av den ene halvdelen (ha både eplet og hånda de opp i en liten plastpose, da slipper du MYE søl!). Bland alt sammen. Smak til med evt mer eddik, sukker eller  majones.
2 kommentarer:

  1. Svar
    1. takk, det er en finfin blanding om jeg må si det selv;) Frisk og fin, og ikke minst med dressing (som jo folk har en tendens til å ikke spise i januar).

      Slett