onsdag 3. juli 2013

Gryterett med blomkålblanding

Toro Jegergryte var en hit lørdagskveldene på 80-tallet. Gryterett er jo en ganske ubestemmelig betegnelse, men med gode ingredienser og tilbehør kan man skape en festaften.

Grunnlaget for å lage gryte idag var at jeg skulle prøve Quorn sine strimler. Dette er erstatning for biffkjøtt. Som alt annet av kjøtterstatning er man nødt til å marinere disse for å få smak.

Quorn strimlor. Fungerer bra som erstatning for f.eks oksekjøtt.

Gryterett

1 pakke (300 gr) Quorn strimlor
3 ts rapsolje
2 ts grilla aubergine
0,5 ts liquid smoke
2 ts soyasaus
Røkt salt
Pepper
Chilipulver

Tin strimlene og bland disse i en bolle sammen med olje, aubergine, liquid smoke, soyasaus, røkt salt, pepper og chilipulver

1/2 gul løk
1 ts rapsolje

Skjær løk i strimler og stek i panne noen minutter. Når løken er blank ha i de ferdig marinerte strimlene og stek videre noen minutter.

6 sjampinjonger
1 ts rapsolje
2 ts smør

Rens sjampinjonger og del de i 4 - 6 biter. Stekes i gryte i smør og olje.Når soppen er ferdig stekt ha i løk og biffstrimler.

2 grilla paprika
1 liten rød paprika
2 ss tomatpuré
1/2 boks (60 gr) Snøfrisk med rødløk og timian
1 1/2 dl grønnsakskraft (evt buljongterning)
1 1/2 dl kremfløte
3 ts sambal oelek (evt chilipasta/chilipulver)
2 ts sennep grov
Salt
Pepper

Del paprikaene i strimler og ha i gryta med  sopp og "kjøtt". Tilsett deretter snøfrisk, grønnsakskraft, fløte, sennep, salt, pepper og sambal oelek. Smak til med evt mer eller mindre av sennep og sambal oelek.

Blomkålblanding

1 blomkål
1 ts rapsolje
1 gulrot
Vårløk
1 ss soltørka tomat

Høvl blomkål med ostehøvel. Rasp gulrot, hakk hvitløk og vårløk. Stek blomkål og gulrot i olje i en stekepanne. Tilsett vårløk og soltørka tomat på slutten av steketida.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar