torsdag 10. desember 2015

Søtpotet tikka masala

Sterk indisk mat passer bra på en kald vinterdag.  Jeg har aldri brukt søtpoteter i denne retten tidligere, men det viste seg å være perfekt! Oppskrifta har jeg rappa fra vegetarbloggen, som er en meget bra veganerblogg. Jeg har forandra bittelittegranne i oppskrifta, blant annet tilsatt noe mer grønnsaker, og kutta vekk Satans eget krydder (populært kalt koriander).

Retten ble servert med blomkålrasp med solsikkefrø og nanbrød til.

Søtpotet tikka masala

1 rød chili
4 centimeter ingefær
0,5 hvitløk uten fedd
1 ts paprikapulver
1 ts spisskummin
0,5 ts muskat
1 ts kanel
0,5 ts nellik
0,5 ts pepper
1 ts salt
0,5 gul løk
1,5 rød paprika
1 squash
2 gulrøtter
 Rapsolje
 1,5 boks kokosmelk 
 2 store søtpoteter


Finhakk chili, hvitløk og riv ingefær. Ha over i en morter og tilsett paprikapulver, spisskummin, muskat, kanel, nellik, pepper og salt. Knus det hele til du har en god blanding (evt bruk en liten blender/stavmikser). 
Rens og grovhakk løk, og paprika. Varm opp olje i en panne og stek løk og paprika mykt. Ha i krydderblandingen og la det surre noen minutter. Kjør det hele jevnt med en stavmikser. Ha blandinga over i en kjele, og tilsett kokosmelka. La sausen småkoke under lokk mens potetene gjøres klare.
Skrell søtpotetene, og skjær dem i skiver.  Potetene stekes til de er gylne på hver side. Del gulrøtter og squash i biter. Ha poteter, gulrøtter og squash opp i gryta med sausen. La det koke til potetene er møre, dette tar omlag et kvarter. Det er viktig å sjekke grønnsakene underveis, slik at de ikke blir overkokte.

Blomkålrasp

1 blomkål
2 ts rapsolje
2 ss solsikkekjerner
Salt & pepper

Rasp blomkål med en ostehøvel. Stek solsikkekjerner i olje i noen minutter. Ha i blomkål og stek til den er gjennomvarm. Smak til med salt og pepper.

Nanbrød

Kjøp en pakke på butikken eller bak selv. Oppskrift finner du her.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar