Retten ble servert med blomkålrasp med solsikkefrø og nanbrød til.
Søtpotet tikka masala
1 rød chili
4 centimeter ingefær
0,5 hvitløk uten fedd
0,5 hvitløk uten fedd
1 ts paprikapulver
1 ts spisskummin
0,5 ts muskat
1 ts kanel
0,5 ts nellik
0,5 ts pepper
1 ts salt
0,5 gul løk
1,5 rød paprika
1 squash
2 gulrøtter
1 squash
2 gulrøtter
Rapsolje
1,5 boks kokosmelk
2 store søtpoteter
Finhakk chili, hvitløk og riv ingefær. Ha over i en morter og tilsett
paprikapulver, spisskummin, muskat, kanel, nellik, pepper og salt.
Knus det hele til du har en god blanding (evt bruk en liten blender/stavmikser).
Rens og grovhakk løk, og paprika. Varm opp olje i en panne
og stek løk og paprika mykt. Ha i krydderblandingen og la det surre noen
minutter. Kjør det hele jevnt med en
stavmikser. Ha blandinga over i en kjele, og tilsett kokosmelka. La sausen småkoke under lokk mens potetene gjøres klare.
Skrell søtpotetene, og skjær dem i skiver. Potetene stekes til de er gylne på hver side. Del gulrøtter og squash i biter. Ha poteter, gulrøtter og squash opp i gryta med sausen. La det koke til potetene er
møre, dette tar omlag et kvarter. Det er viktig å sjekke grønnsakene underveis, slik at de ikke blir overkokte.
2 ts rapsolje
2 ss solsikkekjerner
Salt & pepper
Rasp blomkål med en ostehøvel. Stek solsikkekjerner i olje i noen minutter. Ha i blomkål og stek til den er gjennomvarm. Smak til med salt og pepper.
Blomkålrasp
1 blomkål2 ts rapsolje
Salt & pepper
Rasp blomkål med en ostehøvel. Stek solsikkekjerner i olje i noen minutter. Ha i blomkål og stek til den er gjennomvarm. Smak til med salt og pepper.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar