onsdag 3. juli 2013

Siste ladning med syltetøy


Det siste som blir ferdig av frukt og bær i hagen er plommer. Jeg har et lite plommetre av typen Opal som ble kjøpt inn for snart 3 år siden. Det bærer overraskende mye til å være så lite, og plommene er søte og deilige!
Plommer kan brukes til så mangt. Kompott, i lake til dessert og selvsagt syltetøy. I denne varianten har jeg brukt forskjellige krydder slik som kanel, stjerneanis og vanilje for å sette smak. Det er tre krydder som går utrolig godt sammen med den søte plommesmaken. Dette er en litt uvanlig smak på plommesyltetøy (som også er svært godt uten krydder), og syltetøyet er en meget bra gave!
Et tips, du kan bruke de samme krydderne dersom du skal lage kompott. Det blir garantert en suksess!


Plommesyltetøy


1,5 kg plommer
1 dl vann
1/2 vaniljestang delt i to (alt. 1 ts vaniljesukker)
1 bit kanelstang (alt. 1 ts malt kanel)
1 stjerneanis
1,5 dl syltesukker
2 dl sukker
(0,5 sitron/lime, skvises over plommene for å bevare fargen)

Del plommene i to, og fjern steinene. Del frukten i mindre biter, og ha de opp i en kjele sammen med vann og krydder. La det hele koke til plommene er møre, noe som tar omlag 10 minutter. Smak til syltetøyet med sukker, og la det koke noen minutter til.
Ha det ferdige syltetøyet opp i rene, varme glass. Plommesyltetøyet holder seg i noen måneder i kjøleskapet, men bør fryses dersom det går litt tid før det skal spises.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar