onsdag 3. juli 2013

Biffsnadder

Biffsnadder er jo en kjent og kjær(?) rett på de fleste veikroer med respekt for seg selv. Gleden av å spise dette kan jo dog diskuteres. Denne varianten av biffsnadder er både god og ganske sunn. Retten ble servert med marinert sellerirotstrimler og salat til.

Ovnsbakte grønnsaker

1 sellerirot
1 rød chili
2 middels store gule løk
0,5 dl rapsolje
Salt og pepper

Finhakk chili og ha det i en bolle sammen med rapsolje. Del løk i store biter og skjær sellerirot i strimler. Legg grønnsakene i bollen med olje og chili. Vend godt, og la grønnsakene ligge i marinaden i 10 minutter.
Stek sellerirotstrimlene på 200 grader i omlag 30  minutter. Steketida avhenger av hvor tykke strimlene er. Det kan være lurt å vende litt på grønnsakene mens de steker.

Biffsnadder

300 gr strimlor
1/4 ts liquid smoke
1 ts sterk paprika
1/4 ts røkt paprika sterk
2 ts soyasaus
2ts rapsolje
salt og pepper

Bland krydder, olje og soyasaus i en bolle. Ha i strimlor og vend godt.

2 gulerøtter
2 grilla paprika
1/4 rød paprika
4 ss lett creme fraiche
Gresskløk
Salt og pepper
Chilipulver

Del gulerøtter i biter og paprika i strimler. Ha grønnsakene i en varm stekepanne sammen med strimlor. Stekes i 10-15 minutter til grønnsakene er møre. Ha i creme fraiche og grassløk på slutten av steketida.



2 kommentarer:

  1. vegetarian biff?

    SvarSlett
  2. Det stemmer. Jeg har brukt Quorn strimlor, som er et soya produkt. Ligner i utseende på biffstrimler.

    SvarSlett