lørdag 15. juni 2013

Rabarbradessert med pære og appelsin

Det er uendelig mange bruksområder for rabarbra enn bare rabarbrasuppe, rabarbradrikk  og rabarbrasyltetøy. Her kommer det en oppskrift på en deilig dessert med smak av pære, vanilje og appelsin. Knallgodt! 

Rabarbra og pæredessert

500 gr rabarbra
2 store pærer
0,5 vaniljestang
15 gr smør
70 gr sukker
4 dl appelsinjuice
Yoghurt naturell + 1 ts vaniljesukker/vaniljepulver

Vask, rens og del rabarbra og pærer i biter. Smelt smør i en kjele, og ha i frukt og sukker. Del vaniljestanga i to, og skrap ut frøa. Ha frø og vaniljestang i kjelen sammen med frukten. Kok til sukkeret har blitt løst opp, evt karamelisert. Ha i appelsinjuice og kok i 5 minutter til. Avkjøl.

Legg frukten lagvis sammen med yoghurt i et glass eller dessertbolle. Server, og nyt kombinasjonen av søtt og syrlig som ikke kan bli bedre.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar