onsdag 6. juni 2012

...mens deigen hever stiger humøret

Boller og skillingsboller er alltid riktig en solskinnsdag!


Bolledeig:
3,5 dl melk
50 gr. tørrgjær
100 gr. smør
1 dl sukker
1 ts kardemomme
8 dl hvetemel

Smelt smøret og ha i melk, varm det til mellom 37-45 grader. Bland det tørre og ha i melk og smørblanding.  Kjør deigen i kjøkkenmaskin til deigen løsner fra bollen. Juster evt med mer mel. La deigen heve i ca 30 minutter.
Når deigen er ferdig hevet knaes den igjen, og formes deretter til boller e.l. La bollene etterheve på stekeplate i ca. 15 minutter. Pensles med egg før steking. Deigen til skillingsbollene kjeveles til en firkanta leiv. Smør på smør, dryss på kanel og sukker og rull deigen sammen. Deigrullen deles i omlag 1-2 cm tykke biter, pensles med egg og dryss så perlesukker på toppen.
Stekes på 250 grader midt i ovnen i omlag 10-15 minutter.


Jeg lagde 12 boller og 7 små skillingsboller. De smaker selvsagt best nystekte og lunkne. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar