Etter sterkt ønske fra min bedre halvdel ble det
grønnsaklasagne til middag i dag. Denne oppskrifta er nok til 4 gode
porsjoner, og ble servert med salat til. I tradisjonell lasagne blir det brukt
pastaplater mellom lagene med «kjøttsaus» etc. Jeg har istedenfor pastaplater brukt
squash som ble delt på langs i tynne skiver.
Ingredienser
2 (ca. 450 gr.) små squash
Tomatsaus
1/4 løk
1/2 chili
1 hel hvitløk uten fedd
1/2 glass tomatpure
1 grilla paprika
2 bokser hermetiske tomater
1 ts rapsolje
Salt og pepper
Løk og chili finhakkes og stekes i olje i en dyp kjele.
Deretter tilsettes tomatpure, hermetiske tomater, finhakka paprika og pressa hvitløk. Tilsett krydder
etter smak. La det hele småkoke i 1 time. Det siste er selvsagt ikke nødvendig dersom
man har dårlig tid, men anbefales for å få en bedre smak på sausen.
Fyll
1/2 løk
4 gulrøtter
1 ts rapsolje
300 gr Quorn färse (veggis kjøttdeig)
Salt, pepper, oregano, chilipulver
Tøysekjøttdeigen stekes i olje i noen minutter til den blir
tint og varm. Løken grovhakkes og tilsettes "kjøttdeigblandinga". Rasp
gulrøttene og ha dem i tilslutt. Smaksett med krydder.
Bland «kjøttdeigen» og tomatsausen.
Hvit saus
100 gr. mager kesam
50 gr. creme fraiche
25 gr. creme fraiche lett
Salt, pepper, muskatnøtt
Kesam og creme fraiche blandes i en bolle og smaksettes med
krydder.
130 gr. vellagra cheddarost
Legg sauser og squash lagvis i en ildfast form. Jeg la først
i tomatsausen, deretter et lag med squash, hvit saus, tomatsaus, squash,
tomatsaus, hvit saus og tilslutt et lag med ost.
Det hele stekes i ovn
på 220 grader i ca. 25 minutter til osten er gyllen.
Salat
1/2 crispisalat
1 liten hjertesalat
Tomater
Hvitløksalfalfa
Rødkålspirer
Solsikkeskudd
Frisk basilikum
Frisk bladpersille
Parmesan
Vask og skyll grønnsakene, del de i passende biter og bland
i en serveringsbolle. Rasp over parmesan.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar