Her kommer det nok en rabarbraoppskrift, man får nemlig ikke for mange av disse. Det er mange som har rabarbra i hagen, men som ikke kommer på mer enn å lage f.eks rabarbrasuppe (som jo er fantastisk!). I forrige innlegg om rabarbrasyltetøy finner du linker til de fleste rabarbraoppskriftene på bloggen.
Rabarbrakompott er en tradisjonell dessert, og et svært godt eksempel på skjemat. Kompotten består av en perfekt kombinasjon av søtt og syrlig, og ikke minst er det en bekreftelse på at nå er endelig sommeren her!
Oppskrift på kompott finner du også som en del av Grunnlovsdessert, men her er den helt for seg selv, enkel og grei.
Rabarbrakompott
600 gr rabarba1,5 - 2 dl sukker
2 ss maizena + 0,5 dl kaldt vann
Vask, rens og skrell rabarbraen. Del i biter og ha rabarbraen i en kjele sammen med vann. Kok opp, og la det hele småkoke til rabarbraen er mør. Smak til med sukker, og kok til sukkeret er løst opp. Trekk kjelen fra plata. Rør sammen maizena og vann i en liten bolle. Hell opp i rabarbrakompotten under omrøring. Trekk kjelen tilbake på plata, og la rabarbrakompotten småkoke noen minutter. Avkjøl, og hell deretter desserten over i en skål. Sett den kjølig til desserten er kald og stivnet helt.
Serveres med melk, fløte eller vaniljesaus. Et kaneldryss er heller ikke feil.
Rabarbrakompott!! Minner meg om bestemor :-) Fantastisk godt med melk og sukker.
SvarSlettEnig, det er slik den bør serveres i mine øyne, helst med et kaneldryss også:)
SvarSlett