fredag 22. mars 2013

Moussaka

Moussaka er jo en kjent og kjær gresk middagsrett. Opprinnelig skal den lages med fårekjøtt, men det er jo selvsagt bytta ut her. Jeg har brukt poteter, aubergine og squash. Sopp er også veldig godt i, men det hadde jeg ikke.
Smaken er god og den er enkel å lage, men det tar litt tid.

Hjemmelaget vegetarmoussaka

Tomatsaus

0,5 gul løk
1 hvitløk uten fedd
1 ts olivenolje
1 stilk stangselleri
0,5 rød chili
1 liten boks tomatpure
1 boks hakka tomater
1 dl eplesaft
2 laubærblad
Urtesalt og pepper

Finhakk løk og hvitløk. Stek i olivenolje til løken er blank og myk. Tilsett stangselleri og chili, og stek i noen minutter. Tilsett resten av ingrediensene, og smak til med krydder. La sausen koke i 30 minutter (evt lenger).

Grønnsaker

2 auberginer
Salt
Olivenolje
1 squash
1 ts kanel
0,5 ts røkt paprika sterk
Urtesalt
Pepper
1 ts oregano
1 ts paprikapulver

Del auberginene i skiver, og plasser de i et dørslag lagvis med salt mellom laga. La auberginene stå i 20 minutter. Skyll av saltet, og tørk de på et reint kjøkkenhåndkle. Stek auberginene i olje til de er brune på hver side. Ha i squashbitene, og smak til med krydder (bruk gjerne mer enn det som står i oppskrifta).

Poteter

4 poteter, i skiver
2 ts rapsolje
0,5 gul løk, strimla

Stek potetskiver i olje til de har fått farge og begynner å bli møre. Ha i løken på slutten av steketida. Om du ikke gidder å steke potetene lenge nok, så kan man jukse ved å ha litt vann i panna og koke de isteden.


Ostesaus

1 boks cottage cheese mager
2 ss matyoghurt
2 dl västerbottenost
En liten dæsj skummet melk
Urtesalt
Pepper
Muskattnøtt

Bland alle ingrediensene og smak til med krydder.

3 gode never med bladpersille, hakka

Ha potetene i en ildfasteform, dryss over hakka persille. Legg deretter auberginer og squash, bladpersille og tomatsaus. Tilslutt smøres ostesausen over. Dryss gjerne litt mer ost på toppen. Stekes på 200 grader i ca 30 minutter (eller til osten har blitt gyllen).


2 kommentarer:

  1. Hei, Hva kan man bytte eplesaften med? Er allergisk mot eple.

    SvarSlett
  2. Ettersom det kun er 1 dl eplesaft, så kan du gjerne bytte ut safta med vann. Andre alternativer er hvitvin og grønnsaksbuljongterning.

    SvarSlett