torsdag 14. november 2013

Enkel prinsessekake

Prinsessekake er en av mange favoritter her i huset. Bare navnet indikerer at dette er en godsak av ypperste kvalitet. Ingenting er jo så deilig som søt gjærbakst, med smak av kanel og vanilje. Kaka smaker aller best når den fremdeles er lunken i fra ovnen. Selvsagt smaker den godt kald også, men det er svært sjelden det blir rester igjen.

Enkel prinsessekake

2 ts tørrgjær
2,5 dl skummet kulturmelk
75 gr smør*
350 gr hvetemel

Smelt smør, ha i melk og rør godt. Bland det tørre i en bolle, ha i væske og elt deigen godt sammen. Ha i mer mel dersom det er nødvendig. Deigen skal være glatt og slippe bollen når den er ferdig. La den heve under plast pg et kjøkkenhåndkle i omlag 45 minutter.

Fyll

Vaniljekrem fra boks**
Vaniljepulver (kan sløyfes)
2-3 ss smør*
2-3 ss sukker
3 ts kanel

Del den ferdighevede deigen i to. Kjevle den ene delen til en runding, og legg den opp i en springform på 24 cm. Trykk deigen godt til i kantene. Ha i vaniljekremen, og strø på litt ekstra vaniljepulver.
Kjevle den andre delen til en firkant, og fordel smør, sukker og kanel på leiven. Rull sammen, og del deigpølsa i 7-8 biter. Legg de over på vaniljefyllet. La kaka heve i 20-30 minutter.
Stekes på 200 grader i 25-30 minutter på nederste rille.

*Deler av smørmengden kan med fordel byttes ut med litt nøytral olje á la raps (eller Bremykt som allerede er ferdig blandet).
**Vaniljekrem fra boks er brukt for å gjøre det enkelt, men lag gjerne eggekrem fra bunnen av isteden.

Kle forma med deig og ha i vaniljekrem
Smør, sukker og kanel fordeles over den ene halvparten av deigen.
Rull deigen godt sammen

Springforma er fylt med  deig, vaniljekrem, vaniljepulver og kanelsnurr
Kaka er klar for heving
En fantastisk kake klar for servering. Sprøyt gjerne litt melisglasur over kaka for et enda mer delikat uttrykk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar