Enkel prinsessekake
2 ts tørrgjær2,5 dl skummet kulturmelk
75 gr smør*
350 gr hvetemel
Smelt smør, ha i melk og rør godt. Bland det tørre i en bolle, ha i væske og elt deigen godt sammen. Ha i mer mel dersom det er nødvendig. Deigen skal være glatt og slippe bollen når den er ferdig. La den heve under plast pg et kjøkkenhåndkle i omlag 45 minutter.
Fyll
Vaniljekrem fra boks**Vaniljepulver (kan sløyfes)
2-3 ss smør*
2-3 ss sukker
3 ts kanel
Del den ferdighevede deigen i to. Kjevle den ene delen til en runding, og legg den opp i en springform på 24 cm. Trykk deigen godt til i kantene. Ha i vaniljekremen, og strø på litt ekstra vaniljepulver.
Kjevle den andre delen til en firkant, og fordel smør, sukker og kanel på leiven. Rull sammen, og del deigpølsa i 7-8 biter. Legg de over på vaniljefyllet. La kaka heve i 20-30 minutter.
Stekes på 200 grader i 25-30 minutter på nederste rille.
*Deler av smørmengden kan med fordel byttes ut med litt nøytral olje á la raps (eller Bremykt som allerede er ferdig blandet).
**Vaniljekrem fra boks er brukt for å gjøre det enkelt, men lag gjerne eggekrem fra bunnen av isteden.
Kle forma med deig og ha i vaniljekrem |
Smør, sukker og kanel fordeles over den ene halvparten av deigen. |
Rull deigen godt sammen |
Springforma er fylt med deig, vaniljekrem, vaniljepulver og kanelsnurr |
Kaka er klar for heving |
En fantastisk kake klar for servering. Sprøyt gjerne litt melisglasur over kaka for et enda mer delikat uttrykk. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar