Videre har jeg også brukt noe så eksotisk som flaskegresskar (også kjent som butternut squash på engelsk). Smaken er søt og litt nøtteaktig, og den har en fantastisk fin oransje farge. Gresskaret kan brukes i pureer, ovnsbakt, i supper og i bakverk. Her er det bare å prøve seg fram! Til karrigryta var den helt superb.
Ovnsbakt flaskegresskar
1 flaskegresskarRapsolje
Salt & pepper
Kutt av flaskehalsen, og del den tjukkeste delen av gresskaret i to på langs. Bruk en spiseskje og skrap vekk frøa. Bruk en skarp kniv og fjern skallet. Del deretter opp flaskegresskaret i passende biter. Bland sammen olje, salt og pepper i en stor bolle. Ha i gresskaret og bland godt. Stek gresskarbitene på 200 grader i omlag 20 minutter.
Karrigryte med tofu
1 liten gul løk
1 rød chili
1 hvitløk uten fedd
ca 1 cm frisk ingefær
2 gulrøtter
1 squash
0,5 boks (ca 200 gr) hakka tomat på boks
1 brokkoli
1 boks kokosmelk
1 pakke med mango-curry tofu (200 gr)
Olje til steking
Krydder, tørka persille, malt spisskummen, mango-karri, karri, pepper, salt og paprikapulver.
Varm opp olje i en stekepanne og ha i hakket hvitløk, løk og chili. Rasp ingefær og putt det opp i panna sammen med i løkblandinga. Del gulrøtter og squash og stek disse i panna noen minutter sammen med resten av grønnsakene. Ha deretter i tomater og kokosmelk. Smak til med krydder. Del opp brokkoli og tofu, og ha disse i gryta de siste minuttene til brokkolien har blitt mør.
Server karrigryta sammen med ovnsbakt flaskegresskar, og nyt en deilig varmende og fargerik middag!
Ser nydelig ut!
SvarSlettMango-curry-tofu, hvor fant du det? Aldri sett før :D
Det smakte riktig godt også:) Mango-currytofu fant jeg i Sverige, på en Coop-butikk. Det er samme produsent som lager tofurosso, så det burde jo være en mulighet for å få den i Norge også. Foreløpig har jeg ikke sett den andre steder enn i lille Älvängen.
SvarSlett