Som dere vil se har jeg ikke skrevet skikkelig mål på krydder. Jeg pleier som oftest å "slumpe" ganske mye der. Begynn med f.eks 1 ts, og ta det derfra. Det viktigste er å smake til underveis slik at du får den smaken som er perfekt for dine smaksløker.
Søtpotet gryte
1 gul løk2 fedd hvitløk
1 rød chili
1 stor søtpotet, i biter
2 røde paprika
0,5 stor squash
1 pakke quorn strimlor + krydder
(0,5 ts røkt paprika, 2 ss soyasaus med sopp, tørka persille, paprikapulver, pepper, chilipulver)
1 pakke snøfrisk med timian og rødløk
4 dl matfløte
1 dæsj portvin
Salt, pepper, paprika pulver, timian, persille, sukkerkulør
Tin pakka med strimlor. Bland krydder sammen med litt rapsolje og ha vend inn strimlene. Har du bare vanlig soyasaus så bruk den. La blandinga stå til du skal ha dem i gryta.
Hakk løk, hvitløk og chili. Varm opp olje i en gryte og tilsett løken. Etter at løken har stekt et par minutter, ha i hvitløk og chili. Vask skrell og del resten av grønnsakene. Ha søtpotetbitene i gryta, og stek i ca 5 minutter. Ha i resten av grønnsakene, stek et par minutter og ha deretter i strimlorna, stek videre noen minutter til. Ha i krydder, snøfrisk, fløte og vin. La det hele koke til søtpotetene har blitt møre. Husk å smak til med eventuelt mer krydder underveis.
Tilbehør
Kokt risTomater
Raspa blomkål
Salat
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar