tirsdag 22. juli 2014

Rabarbrasirup med lime

Hele sommeren gjennom plukkes det rabarbra i hagen. Ikke noe går til spille (eh, nesten da...).
Denne gangen ble det rabarbrasirup, som er en mer konsentrert utgave av rabarbrasaft. I tillegg har jeg hatt i lime for å få en enda friskere smak, for rabarbrasirup er som navnet tilsier, ganske så søtt.

Den skal tynnes ut med farris før servering. I konsentrert form er det godt i kaker og over is. Den kan godt brukes i drinker også. Sirupen er supergod som aperitif.


Rabarbrasirup med lime

1 kg rabarbra
350 gr sukker
1 lime
5 dl vann

Vask rabarbraen og skjær vekk eventuelle skader og stygge flekker. Del den så i biter. Legg rabarbraen i en kjele, hell over vann, sukker og saft fra limen. La det hele koke til rabarbraen er mør. Du må gjerne la den koke lenger, det pleier jeg.  I mens kan du sterilisere flasker (ha flaske sammen med kaldt vann i en kjele. Kok opp, og la det hele småkoke noen minutter).
Sil rabarbraen gjennom en melsikt, eller et kjøkkenhåndkle. Hell deretter safta over på reine og varme flasker.

Rabarbramassen som blir igjen kan du bruke i kaker, smoothies etc.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar