torsdag 23. januar 2014

Burger

Hva spiser skikkelige veggiser? Jo, burger - så ofte som mulig! En god saftig burger med skikkelig tilbehør er jo nesten uslåelig.

Burger med sennep

150 gr quorn färs ("kjøttdeig")
1 dl havregryn
2 ss knuste linfrø + 5 ss kokt vann
0,25 gul løk
1 rød chili
0,5 hvitløk uten fedd
3 gode ts skånsk sennep
0,5 ts røkt paprikapulver
salt, pepper, tørka persille, paprikapulver
1-2 dl vann

Bland linfrø og kokende vann i en liten bolle. Hakk løk, hvitløk og chili i biter. Varm opp en stekepanne med litt olje og stek grønnsakene. Finn fram en bolle til og bland tøysekjøttdeigen, havregryn, løk, hvitløk, chili, sennep, krydder og vann. Bland godt til du får en god deig, og ha i de knuste linfrøa. La røra svelle i 10-15 minutter. Om den virker litt hard ha i litt mer vann, er den for løs ha i litt mel.
Form 6 burgere og legg de på et bakepapirkledt stekebrett. Stek på 200 grader i 15 minutter.
Varm opp olje i en stekepanne. Stek burgerne på middelsvarme til de har blitt gjennomvarme.
Server burgerne i grove hamburgerbrød med salat, avokado, ajvar, tomatsaus, paprika, sylteagurk og alt annet som virker fornuftig.




Ovnsbakte søtpoteter, tomater og agurk er klassisk og godt tilbehør



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar