Gulrothummus
4 store gulrøtter (300 gr)1 ss olivenolje
Salt og pepper
1 pakke kikerter (285 gr)
2 ss tahini
0,5 hvitløk uten fedd
Saft fra 1 lime
Salt, pepper, persille og paprikakrydder
Vann
Del gulrøttene opp i tynne skiver. Legg gulrotskivene i en ildfastform og ha over olivenolje, salt og pepper. Stekes på 200 grader i 20 minutter.
Når gulrøttene er ferdigstekt blandes de sammen med kikerter, lime og tahini i en food processor. Kjør maskinen til det hele har blitt til mos. Tilsett eventuelt vann for å få ønsket konsistens. Smak til med krydder og lime. Det gjør ikke noe om du får klemt ut litt av limekjøttet, det gir en fin balanse til smakene i hummusen.
Det viktigste for å unngå at smaken av kikertene overgår gulrotsmaken, er å bruke ca lik mengde gulrot og kikerter. Har du ikke tahini? Det går fint an å lage hummus uten.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar