
Jeg serverte chilien med raspa blomkål og gulrothummus. Hummusen fant jeg på Veganmisjonen, der ligger originaloppskrifta + bilde av retten (noen jeg glemte å ta).
I denne retten har jeg brukt krydder som for de fleste ikke er helt vanlig i middagsmat, nemlig kakao og kaffe. Disse gir en veldig fin rund smak opp mot chilien.
Chili sin carne
1 liten gul løk, strimla2 ts rapsolje
1 rød chili, finhakka
1,5 rød paprika, små strimla
1 hvitløk uten fedd, finhakka
3 gulrøtter, hakka i biter
2 ts kakaopulver (alt. halv plate mørk sjokolade)
2 ts pulverkaffe
1 ts malt spisskummin
1 ts tørka persille
2 ts paprikapulver
1/2 ts røkt paprikapulver
1 boks hakka tomater
Salt, pepper & cayennepepper
1 boks kidneybønner
1 neve frisk bladpersille
1 blomkål
Vask, rens og hakk grønnsaker. Stek løk i litt olje i en gryte til den blir blank og myk. Ha i chili og la det surre noen minutter. Putt deretter opp i paprika, hvitløk og gulrøtter. Stek blandinga noen minutter, og ha deretter opp i krydder og boksen med tomater. La det hele putre mens du rasper blomkål med en ostehøvel. Ha deretter blomkålraspet i en bolle, det skal serveres som tilbehør.
Når gulrøttene er ferdige, (de skal fremdeles ha tyggemotstand), tilsett hakka frisk persille og bønnene. Kok et par minutter til alt er gjennomvarmt.
Gulrothummus
4 kokte gulrøtter
1 boks smørbønner
0,5 ss olivenolje
1 neve frisk persille, grovhakket
1 hvitløksfedd, hakket
1 ss tahini (ev. olivenolje)
1 ts malt spisskummen
1 ts paprikapulver
0,5 ts chilipulver
1 raspa eple
Salt&pepper
Vask, rens og del gulrøttene i biter. Kok dem i usalta vann.
Ha gulrøtter, bønner, olje, persille, hvitløk, tahini, krydder
og salt i en food processor/stavmikser bolle. Kjør massen er jevn. Smak til med
raspa eple, salt og pepper.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar