Bønnepostei er en fin erstatning for leverpostei, og er et enkelt og greit pålegg å ha med i matpakka. I tillegg så smaker det kjempegodt!
Originaloppskrifta fant jeg på Veganmisjonen, men noen endringer har det blitt i forhold til den opprinnelige versjonen.
Bønnepostei med oliven og soltørka tomat
1,5 dl svarte tørka bønner (evt 1 boks svarte bønner)
¼ hvitløk uten fedd, hakka
1 ss tahini (ev. olivenolje)
ca 1/2 dl vann
1 ts spisskummen
1/2 ts chilipulver
½ ts røkt paprikapulver sterk
5 cm purre, hakka
5 soltørka tomater, hakka i småbiter
2 ts oliventapenade
en neve frisk bladpersille, hakket
Salt & pepper
Ha bønner, hvitløk, tahini, spisskummen, chilipulver,
røkt paprikapulver, persille, oliventapenade og 2/3 deler av purra i en food
processor/stavmikserbolle. Bruk knivbladene som hører til, og kjør til det blir en jevn
mos. Smak til med salt, pepper, soltørka tomater og purre. Disse røres inn med
en slikkepott, slik at bitene av tomatene forblir tyggbare.
Det er viktig å prøve seg fram med krydder, måla i oppskrifta gir mye smak. Noe av vannet kan erstattes med olivenolje.
Detta høyrtes kjempegodt ut! Superfint fat hadde du og!:-))
SvarSlettTakk:) Bønneposteien er veldig god. Men husk å prøvesmak underveis (min verjson er ikke helt barnevennlig i styrke;)).
SvarSlettHar noen få tallerkener i det serviset, ønsker meg helt klart flere!