Pannekaker
2 squash, revet
1 ts salt
3 gulrøtter, revet
1liten gul løk
0,5 hvitløk uten fedd, pressa
1 dl havregryn
0,5 dl havrekli
3 dl skummet melk
1 dl skummet kulturmelk
2 ss rapsolje
2 egg
1 neve frisk oregano
1ts paprikapulver
Salt & pepper
1 ss fiberhusk
1 ss fiberhusk
Rasp squash og bland sammen med 1 ts salt. La blandingen ligge i en melsikt (evt i en bolle) i 30 minutter. Press ut vann. Finhakk løken og stek den myk i litt olje. Bland sammen squash og reven gulrot. Rør inn løk, og pressa hvitløk.
Tilsett melet og bland godt slik at det fordeler seg jevnt med grønnsakene.
Visp inn melk og egg. Smak til med krydder. Tilsett fiberhusk, og la røra stå i ca 5-10 min.
Stek pannekakene i olje i en panne på
middels til høy varme. For best resultat bør pannekakene være små, og ikke for tykke. De henger nemlig ikke så godt sammen, og er de for tjukke blir de ikke gjennomstekt.
Som stort sett alt annet, smaker pannekakene best nystekt.
Som stort sett alt annet, smaker pannekakene best nystekt.
Kesamdressing
1 pk/150 gr sukkererter
3 dl kesam mager
2 ss chilipasta/sambal oelek
Pepper & salt
Hakk sukkererter og rødløk og rør sammen med kesam. Smak til
med chili, salt og pepper.
Tilbehør
100 gr tofu rosso
100 gr halloumi
1 ts rapsolje
4 stk soltørkatomater
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar