mandag 28. januar 2013

Grønnsakspannekaker med tomattofu

Disse grønnsakspannekakene har blitt godt mottatt her i heimen. De ble servert med raspa västerbottenost, kesamdressing med sukkererter, tofu og halloumiost. Alt dette er jo garantier for en festaften en vanlig hverdagskveld.


Pannekaker

2  squash, revet
1 ts salt
3 gulrøtter, revet
1liten gul løk
0,5 hvitløk uten fedd, pressa
1 dl havregryn
1 dl quinoaflak
0,5 dl havrekli
3 dl skummet melk
1 dl skummet kulturmelk
2 ss rapsolje
2 egg
1 neve frisk oregano
1ts paprikapulver
Salt & pepper
1 ss fiberhusk

Rasp squash og bland sammen med 1 ts salt. La blandingen ligge i en melsikt (evt i en bolle) i 30 minutter. Press ut vann. Finhakk løken og stek den myk i litt olje. Bland sammen squash og reven gulrot. Rør inn løk, og pressa hvitløk. Tilsett melet og bland godt slik at det fordeler seg jevnt med grønnsakene. Visp inn melk og egg. Smak til med krydder. Tilsett fiberhusk, og la røra stå i ca 5-10 min.
Stek pannekakene i olje i en panne på middels til høy varme. For best resultat bør pannekakene være små, og ikke for tykke. De henger nemlig ikke så godt sammen, og er de for tjukke blir de ikke gjennomstekt.
Som stort sett alt annet, smaker pannekakene best nystekt.







Kesamdressing

1 pk/150 gr sukkererter
1 liten løk
3 dl kesam mager
2 ss chilipasta/sambal oelek
Pepper & salt
Hakk sukkererter og rødløk og rør sammen med kesam. Smak til med chili, salt og pepper. 


Tilbehør

100 gr tofu rosso
100 gr halloumi 
1 ts rapsolje
4 stk soltørkatomater

Del tofu i biter og stek i litt olje. Del halloumiosten i skiver og stek den i en tørr panne til den får stekeskorpe på begge sider. Del de soltørka tomatene i små strimler. Bland alt sammen i en bolle.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar