Jeg pleier å lage pannekakene små, og spise de i stabel med fyll på toppen på amerikansk vis. Grønnsaker og halloumiost er knallgodt fyll, men det er ikke vondt med syltetøy eller relativt sunt sjokoladepålegg 2 heller.
Pannekaker
2 egg4 ss cottage cheese
50 gr smelta smør
2 dl skummet kulturmelk
1 dl hvetemel
2 dl sammalt hvete grovmalt
1 dl havregryn
3 ss havrekli
1 ss linfrø
2 ts bakepulver
1 squash
1 ts salt
100 gr frossen spinat
4-5 dl skummet melk
Rasp squash og bland med 1 ts salt. La det ligge i et dørslag i 20 min. Press ut væske. Tin spinat.
Visp sammen egg, tilsett cottage cheese og smør og bland godt. Bland inn det tørre, deretter grønnsakene. Spe med melk til du får ønska konsistens. Røra skal være tjukk, men den skal ikke ha grøtkonsistens. La røra svelle i 30 minutter.
Fyll
100 gr halloumi10 små sjampinjonger, delt i to
1 rød paprika, strimla
2 raspa gulrøtter
1/3 purre, kutta i strimler
1 ts rapsolje
Del halloumiosten i biter, og stek den i en tørr panne på relativt høy varme til den er gyllen på hver side. Ta ut osten, og skru ned varmen på plata. Ha i olje og sopp, og la det surre på lav varme til soppen begynner å slippe ut vann. Ha i paprika og purre.Stek grønnsakene noen minutter, ha i gulrot og halloumiost på slutten av steketida.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar