Denne oppskrifta er på en enkel, men saftig og tung sjokoladekake.
Tung sjokoladekake
200 gr smør
2,5 dl vann
4 ss kakao
Smelt smør i en kjele, tilsett vann og kakaopulver og kok opp blandinga.
3 dl sukker
4,5 dl hvetemel
1/2 ts salt
1 ts natron
2 egg
1,5 dl lettrømme
1 plate hvit sjokolade
Pisk egg lett med en gaffel, tilsett egg, sukker, mel salt, natron og rømme i kakaoblandinga. Dersom røra blir for løs, ha i mer mel. Hakk sjokoladen i små biter og tilsett i røra. Smak gjerne til med litt kaffe. Smør en springform på 24 cm med smør, og ha i røra.
Stekes i ovn på 180 grader i 20-30 minutter. Kaka kan godt være litt rå når den kommer ut fra ovnen.
Fyll
100 gr smør6 ss melk
4 ss kakao
250 gr melis
1 ts vaniljesukker
Smelt smør i en kjele, og tilsett deretter de andre ingrediensene. Ha i mer melis dersom fyllet blir for tynt.
Fyllet skal legges på kaka mens den fremdeles er varm.
Kaka ble pynta med blåbær, bringebær og jordbær fra hagen |
Denne kan anbefales! Men når skal baconloveren go bananas?
SvarSlettDet kommer det kommer;)
SvarSlett