onsdag 24. april 2013

Innbakt pizza

Undersøkelser viser at hver person i Norge kaster over 50 kg mat i året. Hvilket tilsvarer omlag 25% av all maten som omsettes. Dette er jo hverken bra for miljøet eller lommeboka. Derfor vil jeg nok engang slå et slag for restemat. Innbakt pizza er et glimrende eksempel på hvordan man kan få brukt opp middagsrester.

Pizzadeig

1/4 pakke fersk gjær
1,5 dl vann
1,5 dl melk
2 ss olivenolje
0,5 ts salt
0,5 dl havrekli
2 dl sammalt hvete grovmalt
2 dl sammalt hvete finmalt
2 dl hvetemel

Løs opp gjær i lunka vann. Tilsett melk, olje, salt og mel. Elt deigen godt sammen. La deigen heve til dobbel størrelse (30-45 minutter).
Del deigen i to, og kjevl hver bit i to like store firkanter (bunn og lokk til pizzaen). Legg bunnen på en bakepapirkledt stekeplate. Ha på fyll. Legg over lokket og klem sammen kantene.

Fyll (man tager hvad man haver)

2 gulrøtter, raspa
2 paprika, delt i biter
1 gul løk, hakka
1 hvitløk uten fedd
Diverse osterester
Stekt halloumibiter
Ruccola
Ovnsbakte tomater
1 squash, i biter stekt
Faconrester
Oregano, både frisk og tørka
Basilikum, både frisk og tørka
Persille, både frisk og tørka
Røkt paprika pulver
Chilipulver
salt
pepper
1 dl cottage cheese
2 dl creme fraiche lett

Stek løk og hvitløk i litt olje. Tilsett gulrøtter, paprika og squash. Smak til med krydder. Bland Cottage cheese og creme fraiche. Rasp ost. Legg alt fyllet på pizzabunnen. Ha på lokket.
Stekes i ovn på 220 grader i 20-30 minutter.













Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar