mandag 22. april 2013

Kikertburgere med peanøtter

Kikerter er en belgfrukt fra erteblomstfamilien, og har en rekke nyttige egenskaper som er bra for oss. Her kan du lese mer om dette. Det viktigste selvsagt er at kikerter smaker skikkelig snadder! Ertene kan brukes på en mengde forskjellige måter, her er det bare å bruke fantasien.

I dag har jeg valgt å lage små burgere. I burgerne har jeg hatt i godsaker som lime, peanøtter og gulrot. Det to siste sikrer at man får tyggemotstand, og limen gir smaken en fin liten piff.
Kikertburgere


2 ss knuste linfrø
2 bokser kikerter (760 gr)
1 hvitløk uten fedd, pressa
1 gulrot, delt i små biter
6 peanøtter med skall (gir 12stk nøtter)
3 stilker vårløk, i biter
1 lime
2-3 ss olivenolje
2 ss kikertmel
1 ts paprikapulver
1 ts malt spisskummen
1 ts tørka persille
1 ts chilipulver
1 ts urtesalt
1 ts pepper

Bland linfrø i litt vann i et glass og la det stå i 10 minutter. Linfrøblandinga vil fungere som lim for burgerdeigen. Skrell peanøttene. Mos kikertene i en bolle med en stavmikser.  Ha i pressa hvitløk, gulrotbiter, peanøtter, vårløk, saft fra lime, olje, mel og krydder. Ha i linfrøblandiga, og bland godt. Smak til med evt mer krydder. La deigen stå i kjøleskapet i ca 30 minutter.
Sett stekeovnen på 200 grader. Form kikertblandinga til passende burgere, og legg dem på et stekebrett kledd med bakepapir. Stek i ovn i 15 minutter. Varm opp litt olje i en panne, og stek burgerne på hver side til de har fått en fin stekeskorpe.
Server kikertburgerne sammen med en salat ("oppskrift" finner du nedenfor).

Salat

Ruccolasalat
Crispisalat
Sherrytomater
Agurk
Avokado
Granateple (kjerner og saft)
OlivenoljeBurgere klar for ovnssteking
Kikertburgerne stekes i olje i en panne før servering


2 kommentarer: