fredag 29. mars 2013

Sjokoladekake

Alle liker kake (de som påstår noe annet lyver!). Dette er en glutenfri kake som jeg fant her. Men som vanlig har jeg har gjort endel forandringer.Sjokoladekake

200 gr mørk sjokolade

100 gr hvit sjokolade

200 gram smør

4 egg

1 ts vaniljesukker

1 dl vann

4 ss sukrin

5 ss brunt sukker

2 ss kakaopulver

0,5 ts salt

1 ts bakepulver

Smelt smør og sjokolade sammen i vannbad, eller i en kjele på svak varme. Rør inn et egg om gangen. Ha i vann og bland godt. Tilsett det tørre til du får en jevn og klumpfri røre.
Hell røra over i en bakepapirkledt/smurt form på 20×30 cm. Stek kaka i ovn på 180 grader i ca 40 minutter. La den avkjøle på benken, og sett den deretter i kjøleskapet.

Kaka er opprinnelig en lavkarbokake. Etter min mening smaker de fleste lavkarbokaker som "slankekaker". Det er fordi sukrin ikke er like søtt som vanlig sukker, og man kan lett få en slags "kald smak" om man har i for mye. Derfor vil du finne både sukrin, hvit sjokoade og brunt sukker i oppskrifta.
Om du ikke har sukrin, så gjør det ingenting. Den har ingen annen funksjon enn at man kan spare noen få kalorier. Den hvite sjokoladen kan evt byttes ut med mer sukker. Bruk gjerne hvitt sukker dersom du ikke har brunt. Her er det bare å smake seg fram til ønsket sødme.
Bringebær og blåbær er fantastisk tilbehør


På bildet kan det se ut som om det er en brownie, men den mangler seigheten.
Det er en helt vanlig tung sjokoladekake, nam!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar