mandag 11. mars 2013

Spinat- og ertepannekaker

Enkle og gode pannekaker med en fantastisk fin farge. Pannekakene er svært gode på smak, og det superdigge tilbehøret hever middagen opp til et høyere nivå.

Pannekakerøre

250 gr grønne erter
100 gr spinat
2 ss knuste linfrø
1 ts salt
2 ts bakepulver
2 egg
1 dl hvetemel
0,5 dl sammalt hvete grovmalt
0,5 dl havregryn
3 stilker bladpersille, hakka
3 dl skummet melk
Rapsolje til steking

Jeg har brukt frosne erter og spinat til denne middagen. De bør tines før bruk.

Mos erter og spinat i en food processor. Rør inn egg. Ha i det tørre, persille og melk. Rør til det blir en jevn masse. La røra svelle i ca 15 minutter. Varm opp litt olje i en stekepanne, og lag pannekaker.


Pannekaketilbehør

100 gr halloumiost
1/2 rød paprika
4 små avokado

Del halloumiosten i biter og stek på relativt høy varme i en tørr stekepanne. Når osten har fått farge tilsettes paprikaen. Ha ost og paprika i en bolle og bland inn oppskåret avokado.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar