tirsdag 29. oktober 2013

Tacohorn, en gavepakke til alle tacoelskere!

Fredag er jo den store tacodagen her i landet. Det har jo tross alt blitt vår nye nasjonalrett. Den kan lages akkurat så sunn eller usunn som du bare ønsker, og fyllet kan varieres i det uendelige. Ettersom den tacovarianten vi kjenner (og elsker) ikke ligner på noe en vaskeekte meksikaner ville servert, er det bare å slå seg løs. En ting med taco som noen anser som en ulempe, men som kun er en fordel om du tar på deg de riktige brillene, er rester. Det er jo ikke til å komme unna at det gjerne alltid blir litt til overs etter et herlig tacomåltid. Som oftest akkurat så lite igjen til at det at det ikke går an å lage et fullverdig måltid av restene. Da er løsninga å lage horn med tacofyll.
Lurer du forresten på hva nordmenn spiser på lørdag? Det er nasjonalrett nummer to, pizza.I oppskrifta har jeg brukt forskjellige typer mel. Mangler du noen av meltypene, så gjør ikke det noe. Bruk det du har, og juster med eventuelt mindre eller mer væske. Dersom du ikke har nok fyll kan horna fylles med det meste, f.eks ost.
Har du lyst til å lage litt av tacomåltidet fra bunnen av så følger du denne linken.

Horn

150 gr siktet rugmel
200 gr fibra fullkornsmel
100 gr havrekli
200 gr hvetemel
2 ts tørrgjær
1 ts salt
2 ss olivenolje
3 dl skummet kulturmelk
3 dl vann
Tacorester
Sesamfrø

Bland mel, gjær og salt i en bakebolle. Varm opp vann til 40 grader. Ha i vann, olje og kulturmelk opp i bollen sammen med melblandinga. Elt godt. Dekk bakebollen med plast og et kjøkkenhåndkle, og la deigen heve i ca. 45 minutter til den har fått dobbel størrelse.
Skrap deigen ut av bollen og ned på en benkeplate sammen med litt hvetemel. Del deigen i tre deler. Kjevl ut hver deigdel til en runding. Bruk en kniv og skjær hver runding i 8 snipper. Legg tacofyll på ytterdelen av hver snipp. Rull snippene utenfra og innover. Legg dem over på et bakepapirkledt stekeplate. Etterhev horna godt. Før steking pensle horna med melk eller vann, og strø over sesamfrø. Stekes på 250 grader i omlag 10-15 minutter til horna er pent brune.

Server horna sammen med en grønn salat, og du har et fantastisk herremåltid!4 kommentarer:

 1. Whaaat, at ikke jeg har sett denne bloggen før! Ser helt nydelig ut :D Ny følger!

  SvarSlett
 2. Takk for fine ord:) Stas med en ny følger!:)

  SvarSlett
 3. Svar
  1. Alt blir bedre med et omslag av hvetedeig;)

   Slett