fredag 22. februar 2013

Nok en rett som er ostegratinert

Som tidligere nevnt er ostegratinerte middagsretter svært populært her i heimen. Denne retten er basert på en   god gammel Grete Roede oppskrift. De av dere som fortsatt er på diett i det nye året, kan derfor trygt hive innpå. Hovedforandringa fra da Grete komponerte oppskrifta er fraværet av røkte pølser, og det er tilsatt mer grønnsaker og krydder. I tillegg til at jeg aldri kommer til å gratinere en rett med Lett Norvegia (grøss).
Dette er en glimrende hverdagsrett da den både er lett og rask å lage.

Pimp my Grete

1 pakke Quorn strimlor
1 ts røkt paprika sterk
1 ts paprikapulver
1 ss soyasaus
1 ss rapsolje
Urtesalt, chilipulver og pepper
1 rød paprika, strimla

Tin quorn strimlor. Bland inn krydder, soyasaus og olje. Smak til med evt mer krydder. Del paprikaen i strimler. Stek de marinerte bitene og paprikaen i en panne. Legg deretter blandinga over i en ildfast form.
Strimlor kan også tilberedes fra fryst tilstand. Stek de da i olje, og ha i krydder, soyasaus og paprika  når bitene har tint.


2 små gule løk, finhakka
1 ts rapsolje
2 epler, raspa
1 gulrot, raspa
2 ss skånsk sennep
2 ss chilisaus
2 ts tørka estragon
100 gr raspa västerbottenost

Vask, rens og hakk/rasp grønnsaker. Stek løken i olje i en panne til den er blank og myk. Ha i eple, gulrot, sennep, chilisaus og estragon. Bland godt, og la det hele surre noen minutter. Ha grønnsakene over i den ildfaste forma, strø over ost tilslutt.
Stekes i ovn på 220 grader i omlag 15 minutter.

Jeg serverte retten med en salat bestående av tomat, avokado og sukkererter. Ellers så er både blomkålrasp og pasta godt som tilbehør.


En knallgod rett klar for servering!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar