Dette er en glimrende hverdagsrett da den både er lett og rask å lage.
Pimp my Grete

1 ts røkt paprika sterk
1 ts paprikapulver
1 ss soyasaus
1 ss rapsolje
Urtesalt, chilipulver og pepper
1 rød paprika, strimla
Tin quorn strimlor. Bland inn krydder, soyasaus og olje. Smak til med evt mer krydder. Del paprikaen i strimler. Stek de marinerte bitene og paprikaen i en panne. Legg deretter blandinga over i en ildfast form.
Strimlor kan også tilberedes fra fryst tilstand. Stek de da i olje, og ha i krydder, soyasaus og paprika når bitene har tint.
2 små gule løk, finhakka
1 ts rapsolje

1 gulrot, raspa
2 ss skånsk sennep
2 ss chilisaus
2 ts tørka estragon
100 gr raspa västerbottenost
Vask, rens og hakk/rasp grønnsaker. Stek løken i olje i en panne til den er blank og myk. Ha i eple, gulrot, sennep, chilisaus og estragon. Bland godt, og la det hele surre noen minutter. Ha grønnsakene over i den ildfaste forma, strø over ost tilslutt.
Stekes i ovn på 220 grader i omlag 15 minutter.
Jeg serverte retten med en salat bestående av tomat, avokado og sukkererter. Ellers så er både blomkålrasp og pasta godt som tilbehør.
![]() |
En knallgod rett klar for servering! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar