lørdag 9. februar 2013

Verdens mest lettvinte rundstykker

Jeg leste akkurat i et blad at enkel og kjapp mat er svært utrendy i 2013 (tror lavkarbo er enda verre, ferdigmat ble ikke nevnt engang). Derfor må nok denne måten å lage rundstykker på være en "guilty pleasure" for de av dere som har et image som må ivaretas.
Disse rundstykkene er superlettvinte ettersom de ikke skal eltes eller kjevles. Deigen skal kun røres sammen, heve i en liten evighet, settes på en stekeplate, og deretter inn i ovnen. Smaken og konsistensen er helt som den skal være, dette er ikke noe juks! Rundstykkene er perfekte til søndagsfrokosten når man både vil sove lenge, og spise nystekte rundstykker.


Kaldhevede grove rundstykker

ca. 18 stk
150 gr hvetemel
100 gr havregryn
50 gr havrekli
100 gr sammalt hvete fin
100 gr sammalt hvete grovmalt
2 ss linfrø
2 ss gresskarkjerner
1 ts salt
1 ts tørrgjær
5-6 dl vann


Bland alle ingrediensen i en bolle. Deigen skal være løs, men ikke flytende, mer som en tykk grøt. Dekk bollen med plast/lokk og la deigen heve i minimum 12 timer i kjøleskapet (eller på kjøkkenbenken om du ikke har plass).
Dagen etter tar du ut deigen fra kjøleskapet. Når stekeovnen er varm nok kan du begynne å lage rundstykkene. Deigen skal ikke røres i, bare stikk en spiseskje ned i deigen og legg på stekeplata. Om lag 1 ss pr rundstykke. Pensle rundstykkene med egg eller melk, og strø på frø til pynt (veldig ofte pensler jeg ikke i det hele tatt). Rundstykkene stekes midt i ovnen på 250 grader i ca 20 minutter. Avkjøles på rist.

Jeg synes det er godt å blande forskjellige meltyper. Det er selvsagt ikke nødvendig å kjøpe inn masse forskjellig typer mel om du ikke ønsker det. Dersom du kun bruker hvetemel, så kan vannmengden kuttes med 1 dl.

2 kommentarer:

 1. Åh, de rundstykkene så sinnsykt gode ut! Må bake mer, ser jeg :)
  Veldig fin blogg du har også! Her kan jeg finne masse god inspirasjon til vegetaroppskrifter og det trenger jeg! Jeg prøver å redusere inntaket av rødt kjøtt i hjemmet, og med tanke på at jeg har en samboer, så må vegetarmaten være så god at han (eller jeg) ikke savner kjøttet :P

  Ha en fin dag, Cathrine!

  Julianne :)

  SvarSlett
 2. Takk for hyggelige tilbakemelding!:)

  Du burde absolutt teste rundstykkene ((og det er jo bare å leke seg fram til div melblandinger).
  Min bedre halvdel var ganske skeptisk til vegetarmat. Det gikk heldigvis fort over da han oppdaga man kan faktisk ikke trenger å spise kun salat, (og at det ikke er noe problem å spise seg stappmett på veggismat).
  Halloumiost er forresten noe jeg bruker mye, og det er en meget god erstatning til f.eks bacon.

  Ha en god dag!:)

  SvarSlett