onsdag 4. september 2013

Hjemmelaget pizzaLett å lage, knallgodt og akkurat så sunn/usunn som du gjør det til sjøl. De fleste elsker pizza, selv om jeg faktisk har møtt en person som ikke gjør det... Og ja, det er noe suspekt med slike mennesker (de spiser sikkert ikke grønnsakene sine heller...).
Dersom du ønsker forskjellige varianter av bunn kan du teste ut denne supergrove varianten her, som også finnes i vegansk versjon. Begge har godt fyll på toppen.

Pizzadeig

3 dl fibra fullkornshvetemel
2 dl sammalt hvete grov
1 ts salt
50 gr tørrgjær
1 ts tørka oregano
1 ts tørka basilikum
2 ss olivenolje
ca 1,5 dl vann

Bland alt det tørre sammen i en bakebolle. Varm opp vann til 40 grader. Ha vann og olje i bakebollen, og elt deigen godt. La den heve i ca 30-45 minutter.
Når deigen er ferdigheva, skrap den ut av bollen og kna den godt på benken. Bruk gjerne litt mel slik at det ikke setter seg fast. Finn fram kjevla, og form deigen slik at den passer på en stekeplate.
Sett stekeovnen på 230 grader, og la deigen hvile mens du finner fram fyllet.

Pizzafyll

Det meste kan brukes som fyll på en pizza, her er det i grunnen bare å slå seg løs.
Denne gangen brukte jeg ferdiglaget saus, menlig paprikamosen Ajvar. Den fungerer utmerket. Ellers benytta jeg meg av det som fantes i kjøleskapet.

Ajvar sterk
Gul paprika
Rød paprika
Jalapenos
Løk
Auberginbacon 
Västerbottenost

Smør ajvar på pizzabunnen. Hakk grønnsaker i passende biter og strø over sausen. Dryss over godt med ost. Stekes midt i ovnen i omlag 20 minutter.
2 kommentarer:

  1. Nomnomnom!
    Hjemmelaget pizza er så godt! Og ajvar! Og aubergine! Ser kjempegodt ut :DD

    SvarSlett
  2. Takk:) Den var kjempegod også;)
    Har stort sett alltid et glass Ajvar på lur. Utrolig anvendelig og god mix.

    SvarSlett